In juli 2018 hadden Caroline en Wim een bruine labrador reu van zeven maanden genaamd: Kárlek.

Kárlek had nog niet veel geluk gehad in zijn korte leven, hij had namelijk zijn poot gebroken toen hij vijf maanden oud was.

Hij was weer teruggekomen naar Caroline en Wim om goed te herstellen van zijn botbreuk. Helaas kon zijn oude baasje door omstandigheden niet meer voor hem zorgen en was hij nu op zoek naar een nieuw gouden mandje.

Omdat ik regelmatig bij Dierenpension de Bommel kwam leerde ik Kárlek steeds beter kennen. Het was een lieve, maar ondeugende jonge hond met veel energie. Hij kon zijn energie niet goed kwijt, omdat hij rustig moest blijven vanwege zijn gebroken poot.

Toen Kárlek eenmaal hersteld was van zijn botbreuk . Vroeg Caroline aan mij omdat ik Kárlek zo’n ontzettende lieverd vond : ‘Wil jij Kárlek niet hebben , want hij is stapel dol op je ?’. En dat was ook wel zo. Maar  ....Ik vond dit een moeilijke vraag, want ik heb helemaal geen ervaring met jonge honden en ik had bovendien al een klein Jack Russel teefje van bijna 12 jaar thuis zitten, genaamd Luna. Wat zou zij ervan vinden als er een jonge labrador bij ons zou komen wonen? Ik heb gezegd dat ik er samen met mijn vriend over na zou denken.

De volgende dag hadden mijn vriend en ik voorgesteld om Kárlek een nachtje mee te nemen om te kijken hoe het zou gaan. We kregen van Caroline spullen mee, zoals een bench, een riem, een kleed en voer, want dat hadden wij allemaal niet. We tilden hem in de auto en hij bleef de hele rit keurig netjes zitten. Toen we eenmaal thuis waren werd het spannend, hoe zou Luna, mijn andere hondje, op Kárlek reageren?

In het begin was het even wennen, maar na een paar uur waren Kárlek en Luna non-stop rustig en lief aan het spelen. Het ging gelijk super goed! Kárlek was super lief en luisterde meteen al hèèl erg goed naar ons. Caroline had ons uitgenodigd om naar haar gehoorzaamheidstraining te komen, zodat hij nog beter zou gaan luisteren naar onze commando’s.

Tot op de dag van vandaag komen wij iedere zaterdagochtend naar de training van Caroline en dit gaat super goed. Op deze training zien wij ook iedere week zijn moeder, broertjes, zusjes, ooms, tantes, oma’s en opa’s. Dit is heel leuk en gezellig!

Tot slot heeft zijn naam ook nog eens een mooie betekenis. Kárlek betekent in het Zweeds ‘liefde’. Wij vinden dat hij geen betere naam had kunnen krijgen. Het is een lieve hond met een gouden hartje die wij voor geen goud meer uit ons leven zouden willen missen!

Familie Breepoel

karlek en Luna