20140205 1 header

Dan hoeft kennelhoest niet als enige een aandoening te zijn.

Het kan ook zijn dat een hond hoest omdat er iets in zijn keel of tussen de tanden/gehemelte vast zit. Denk aan een stukje speelgoed of een hout splinter van een stok.

Maar het kan ook zijn dat de hond hoest op basis van hartafwijkingen. Als het hart niet goed functioneert kan er vocht in de longen komen. Dit kan gemakkelijk verwart worden met kennelhoest.

Dus als uw hond hoest ga dan altijd naar een dierenarts voor controle.

IMG 6279

Senior hond..

Deel de dagportie voor uw seniorhond op in meerdere kleine maaltijdjes en maak als de brokjes als ze  slecht kunnen kauwen, week met warm water. Zo kan de voeding beter verteerd worden en eten ze de zachte brokjes liever op.

FEIT ...

Vitamines, mineralen en sporenelementenz ijn als vet, proteinen, ruwe vezels en koolhydraten van levensbelang. Daarom voorziet Happydog uw hond in voldoende mate daarvan door hun gebalanceerde en veelzijdige voeding.Voeg daarom geen voedingssupplementen zoals vitamine preparaten aan het voer toe zonder overleg met uw dierenarts, want ook een teveel aan vitamines kan leiden tot grote gezondheidsproblemen voor uw hond.

 

 

MUCHA cd

Het is de moeite waard dat u dit met uw hond mee oefent .

Samen oefenen om niet of minder bang te zijn voor vuurwerk. Vaak denkt men dat het overdreven is voor vuurwerkangst een heel proces mee te doorlopen. Omdat men denkt dat probleem maar tijdelijk aanwezig. Met een dergelijke angst voor harde geluiden kan het echter zijn de hond zijn angst kan gaan generaliseren.

We bedoelen hiermee dat uw hond eerst alleen bang is voor de echte harde vuurwerkknallen, maar daarna ook voor steeds zachtere geluiden: voor onweergeluiden in de verte, koelkast die dicht wordt gedaan, het sluiten van containerdeksel, een boek dat op tafel ruw op de wordt gelegd, een deurbel die gaat , een telefoon die piept, enzovoorts

Sommige honden reageren uiteindelijk met paniek op alles wat maar een klein beetje geluid geeft. Honden kunnen de vuurwerkgeluiden associëren met buiten en durven de deur niet meer uit, ook nadat het vuurwerk allang verdwenen is. Dit gaat niet vanzelf over maar wordt alleen maar erger.

Begin op tijd!

Het loont dan ook zeker de moeite om te proberen . U moet daar op tijd mee beginnen. Vuurwerk oefeningen bestaat er meestal uit dat vuurwerkgeluiden gecombineerd worden met iets leuks of iets lekkers. Daarbij wordt bijvoorbeeld een CD gebruikt met vuurwerkgeluid. Deze wordt in het begin heel zacht afgespeeld zodat uw hond er niet van schrikt, terwijl u met uw hond speelt of iets heel lekkers aanbiedt. Naarmate de oefeningen vordert, wordt het geluidsniveau opgevoerd, waarbij u altijd onder het niveau moet blijven waarbij uw hond angst gaat vertonen! Het duurt een aantal weken tot een aantal maanden voor het dier zover is dat hij ook van volle geluidssterkte niet meer opkijkt. Tijdens de training mag uw hond bovendien niet worden blootgesteld aan knallen op een hoog geluidsniveau. Dit betekent dat u niet kunt oefenen in periodes waarin u de kans loopt dat er echt vuurwerk wordt afgestoken. In december bent u dus al te laat om met oefenen te beginnen! Beter is het om al in augustus te starten met de oefeningen.

Maar mocht u voor zekerheid een rustig omgeving voor uw hond kiezen dan kunt u altijd de keuze maken om uw hond naar een dierenpension de brengen !! 

DENK ER WEL AAN OM DIT ALTIJD OP TIJD TE RESERVEREN !!!!!

 

 

 

 

* Macadamia-noten gevaarlijk zijn voor honden .

* Sleetje rijden een teken kan zijn van verstopte anaalkliertjes of een ontsteking in de omgeving van de anus.  Het is echter ook mogelijk dat de hond een wormen heeft. Neem voor de zekerheid even contact op met uw dierenarts.

* Pure chocolade giftig is voor honden !!

* Melk laxerend werkt bij honden.

* Plastic verpakkingen en aluminiumfolie bij honden moet vermijden. Honden eten dit omdat er voedselresten aan zitten. De verpakkingen en folie kunnen verstikkingen of maag-en darmverstoppingen veroorzaken met interne bloedingen als gevolg.

* Sneeuw en ijs kunnen samen klonteren tussen de teentje van de hond ! En dit erg pijnlijk is .  

* Anti vries buiten bereik van uw huisdier moet blijven, omdat dit uiterst giftig is !

* Advocado's ook gevaarlijk zijn voor honden .

*Het laten eten van paardenvijgen gevaarlijk kan zijn.  Voorbeeld : Is een paard net ontwormd, ( hoge  dosering)  enzovoorts.   Dus  Waakzaamheid is geboden !!!

* Wanneer in de winter de wegen bestrooid is met pekel , u van tevoren de voetzooltjes ruim kunt insmeren met vaseline en na een wandeling dit er afhalen.

* Krenten en rozijnen braken kunnen veroorzaken en kan leiden tot vergiftiging.

* Sigaretten kunnen leiden tot problemen aan het centraal zenuwstelsel, maagdarmkanaal, hart en bloedvaten.

* Brooddeeg : gist van zelfgemaakt brood kan leiden tot een alcoholvergiftiging . Daarnaast is er kans op gasvorming en obstructie van het maagdarmkanaal door het rijzen van het deeg.

 

 

 

122e

 

 

 

Weet u wat u moet doen bij vergifitging van uw huisdier?

Download de brochure en weet waar u voortaan op moet/kunt letten.

Vergiftiging bij huisdieren

*****
Dierenpension

"De Bommel"

toller 


 Labrador aanbieding

COUPE A LA LAB

€ 60.00

(dit is wassen en ontwollen)


 

Gevraagd

 Oude handdoeken. 

Oude voetballen.

Oude rugby ballen

 

Heeft u deze toevallig over of gebruikt u ze niet meer wij zijn er heel blij mee.


Bent u ook nieuwsgierig naar ons nieuwe reserveringssysteem?

Klik en lees meer!

KennelCare inloggen


 

*****