Wie zijn wij

Wij zijn Wim en Caroline van de Lagemaat, eigenaren van Dierenpension 'De Bommel'. Samen maken wij ons sterk om het verblijf van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken, waarbij wij gespecialiseerd zijn in de opvang van Labrador Retrievers en Nova Scotia Duck Tolling Retrievers. Voor elke gast geldt: de persoonlijk aandacht voor uw dier staat voorop!

Geschiedenis

In 1992 zijn wij begonnen met het fokken van labrador retrievers. Vanaf dat moment kwamen er steeds meer labradors bij ons logeren. Aangezien er veel vraag was naar leuke en goede opvang hebben wij op 1 juni 2001 een dierenpension gekocht. Daarnaast zijn wij sinds 2002 eveneens fokker van een ander, heel leuk, ras namelijk de 'toller' ofwel de Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Ons dierenpension is inmiddels uitgegroeid tot een unieke opvang voor labradors en tollers. Uit heel het land zijn er tollers en labradors bij ons te vinden, zelfs uit Duitsland, België en Frankrijk. Ook uit verschillende landen van ver overzee komen de tollers en 'labjes' bij ons op vakantie.

Onze hondenverblijven & speelweide

Wij zijn in het bezit van verwarmde binnenkennels met vloerverwarming, waar de honden minimaal met z'n tweeën verblijven. Geeft dit problemen omdat uw hond niet met andere honden overweg kan, meld dit dan direct bij de reservering. Geeft u er de voorkeur aan dat uw hond alleen in een kennel geplaatst wordt, laat dit dan ook duidelijk weten bij de reservering. Wij kunnen er dan rekening mee houden bij het inplannen van de kennels. Uw huisdier blijft dan uiteraard alleen in een kennel. Hiervoor wordt wel een extra toeslag boven op de - op dat moment hanteerbare - pensionprijs in rekening gebracht.

Vindt uw hond het heerlijk met andere honden, dan zoeken wij een leuk maatje voor hem/haar. Hierbij letten wij op grootte en leeftijd waarbij de labradors worden gehuisvest in grote kennels waar meerdere labradors bij elkaar kunnen. Ditzelfde geldt ook voor de tollers. Labradors en tollers zijn gezelschapsdieren en vinden het heerlijk om met hun soortgenoten te spelen.

In ons pension hebben wij ruime speelweiden met zand en gras. Overdag gaan de honden gezellig in groepen naar buiten, de speelweide in, waar ze naar harte lust kunnen spelen en ravotten met elkaar. Bij droog weer kunnen de honden de hele dag naar buiten, met uitzondering van rust- en etenstijd. Bij regen of bij te warm/koud weer gaan de honden een aantal keren, gedurende een korte tijd, naar buiten. Tevens zijn we in het bezit van een binnen speelweide als uw hond door omstandigheden niet buiten kan/mag. Niet-sociale honden gaan alleen naar buiten. Dit alles gebeurt uiteraard onder toezicht van ons. Zo wordt hun logeerpartij een echte vakantie.

In iedere kennel staan manden, dekentjes zodat de honden comfortabel kunnen liggen. U mag uw hond een eigen kleedje mee geven, alleen kunnen wij niet garanderen dat dit heel blijft en/of terugkomt. Oude dekens/kleedjes zijn bij ons altijd welkom, zodat wij onze voorraad op peil kunnen houden.

Is uw teef loops of wordt zij dit, dan is dit geen probleem. De teefjes gaan gescheiden van de “echte" reuen naar buiten. Gelieve bij aankomst te melden dat de teef loops is/of wordt.

Is uw hond bij binnenkomst onhandelbaar, dan kunnen wij uw hond helaas niet in ons pension aannemen. Dit niet alleen voor ónze veiligheid, maar ook dat van onze andere gasten.

Proeflogeren

Als uw hond voor het eerst bij ons op vakantie komt, willen wij heel graag dat de hond vóóraf een nacht en een dagje proef komt logeren. Wij krijgen dan goede een indruk van de hond, zijn of haar karakter en eventueel de plaatsing bij andere honden. Belangrijk is ook dat de hond alvast aan ons kan wennen. Proef draaien is ook alleen mogelijk buiten de schoolvakantie's . 

Ontwormen en ontvlooien

Het is zeer gewenst dat u uw hond tijdig ontwormd en ontvlooit. Dus dat betekend: ontwormen 4x per jaar (om de 3 maanden), en ontvlooien elke maand.

Gelieve dit in te vullen in het vaccinatieboekje paspoortje.

Zien wij vlooien en/of wormen wanneer uw dier bij ons verblijft, dan zullen wij hem/haar hier uiteraard daarvoor behandelen en zijn de kosten voor uw rekening.

Medicatie

Gebruikt uw hond medicatie, vergeet deze dan niet mee te nemen en noteer duidelijk de naam van uw hond erop, met de doseringen, en wanneer dat uw hond deze moet krijgen. Als u uw hond komt brengen, nemen we dit samen nog even door, zodat alles helemaal duidelijk is.

Uiteraard kunt alle hoeveelheden en bijzonderheden ook nog even vermelden in het account van uw hond.

Voer

Wij voeren de honden die bij ons in het pension verblijven rund en rijst brokken van HAPPY DOG mochten de eigenaren aangeven dat hun hond(en) wat gevoeligere darmen hebben, dan geven we hun de lam- en rijstbrokken van Happy Dog.

Uiteraard is het ook mogelijk om eigen voer van thuis mee te geven.

Als u ervoor kiest om eigen voer mee te geven, zorg ervoor dat er voldoende voer wordt meegegeven, en zet de naam van uw hond duidelijk op de verpakking(en).

Noteer ook duidelijk hoeveel voer uw hond per maaltijd mag krijgen, houdt er rekening mee dat de honden hier veel in beweging zijn, dus meer verbranden!

Mocht u hond thuis vers vlees krijgen, dan is dit ook mogelijk om mee te geven, wij hebben genoeg ruimte is onze vriezers. Wel raden we u aan om een lade te reserveren van onze vriezers.

Neem liever wat meer ‘eigen voer’ mee van thuis, zodat we over houden, dan dat we toch (net) te weinig hebben.

Eenmalig contract

Wanneer u voor de eerste keer bij ons komt, zullen wij u vragen om het eenmalige contract in te vullen. Hier vult u al uw (adres)gegevens in. Het is heel belangrijk dat deze gegevens up-to-date blijven. Mocht er iets veranderen, geef dit dan zo snel mogelijk door aan ons. Tevens kunt u bijvoorbeeld mobiele - of noodnummers zelf in uw account veranderen.

Onverhoopt ziek

Natuurlijk zullen wij er alles aan doen om het verblijf van uw hond zo goed mogelijk te laten verlopen, maar mocht uw hond toch onverhoopt ziek worden, dan zullen wij onze eigen dierenarts/ vervanger consulteren Dit na overleg met u of uw contactpersonen die bij ons bekend zijn . De dierenkosten van dit bezoek/overleg zijn geheel voor uw rekening evenals de eventuele reiskosten.

De familie van uw hond?

Wij vinden het leuk om te weten wie de ouders van uw hond zijn. U doet ons een groot plezier om een kopie van de stamboom mee te nemen.

Wasbeurt nodig?

Vooral na lekker gespeeld te hebben met soortgenoten, is het vaak wel nodig dat ze gewassen worden als ze naar huis gaan. Wilt u dat uw hond gewassen wordt aan het einde van het verblijf in ons pension, dan geeft u dit aan bij binnenkomst zodat we hier in onze planning rekening mee kunnen houden.

Vachtverzorging

Het advies is om uw retriever regelmatig even te laten trimmen. Dit kan per toller / golden retriever verschillend zijn om de hoeveel tijd hij/zij getrimd moet worden. De trimbeurt wordt zodanig gedaan dat alle getrimde delen er natuurlijk blijven uitzien.

Ook uw retriever kunt u bij ons een coupe a la lab geven (ontwollen). Heeft u hierover vragen dan horen we dat graag.

Wilt u dat uw toller tijdens zijn logeerpartijtje bij ons getrimd wordt, geef dit dan even aan bij u reservering. We plannen dan direct een afspraak in onze trimsalon in.

Maar u kunt uw hond ook alleen laten wassen, zodat hij of zij weer fris mee naar huis gaat.

Voor meer informatie over deze mogelijkheden, klikt u door naar onze trimsalon.