Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Sinds 2002 zijn wij fokker van een heel leuk ras, namelijk de TOLLER ofwel de Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Onze pups zijn alleen beschikbaar voor serieuze liefhebbers en al onze pups worden in huis groot gebracht.

Rasbeschrijving

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever wordt ook wel Toller genoemd. Pas sinds 1988 zijn er in Nederland Tollers te vinden. De oorsprong van dit ras ligt in Canada en de eerste Tollers hier ten lande kwamen ook uit Canada.

Het ras dankt zijn naam enerzijds aan de eilanden Nova Scotia (langs de Oostkust van Canada) en anderzijds aan de taak waarvoor het ras gefokt werd, het "tollen" hetgeen "eend lokken" betekent. De Toller werd dus gefokt als metgezel voor de Canadese waterwildjagers. 
Het ras heeft een heel bijzondere manier van jagen, die veel lijkt op de manier waarop vossen eenden lokken.
De hond moet de eend binnen het bereik van de jager lokken.

Daarnaast moet de Toller de geschoten eenden ook apporteren uit het (veelal ijskoude) water.

De Toller is een plezierige hond met uitstekende werkeigenschappen die zeker niet verloren mogen gaan!

Gebruik: Jachthond/Gezinshond
Activiteit: De Nova Scotia Duck Tolling Retriever heeft veel beweging nodig en voelt zich in zijn element als hij mag werken.

Verschijning
 
Algemeen: De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een middelmatig grote, krachtige en compacte hond. Het lichaam is goed in balans en zeer goed gespierd. De borst is diep. Rechte en sterke rug. De benen zijn middelmatig lang met middelzware tot zware botten.
Kleur: Iedere nuance rood of oranje, eventueel met witte markering op borst, staartpunt en voeten. Soms ook een bles op het hoofd.
Hoofd en schedel: Krachtig hoofd. De ogen zijn donker van kleur en hebben een intelligente uitdrukking. Overigens ziet de hond er soms wat triest uit, hetgeen direct verandert wanneer de hond in actie komt. Dan straalt de hond een en al alertheid uit. De oren zijn v-vormig en hangen langs het hoofd. Schaargebit.
Staart: Lang en goed bevederd. Tijdens activiteit is de staart steeds in beweging.
Voeten: Rond met stevige voetzolen.
Beharing: Middelmatige lengte. De dubbele vacht is bestand tegen weersinvloeden. De staart is goed bevederd. Op het hoofd en voorkant van de benen korter.
Schofthoogte: Reu: 45 - 54 cm,
Teef: 42 - 51 cm
Aard: Intelligent - Eigenzinnig - Trouw - Energiek - Alert 

 

Heeft u interesse in een jonge pup, vul dan ons inschrijfformulier in. Voor onze nestjes werken wij met een wachtlijst. Na ontvangst van uw inschrijving nemen wij contact met u op.  

do05